Volwaard is de (merk)naam waaronder een breed assortiment kipproducten op de markt komt. Waarom deze naam? Het zegt iets over de volle smaak, het volwaardige ras en de waardige behandeling van de dieren. Volwaard-kippen leven op geselecteerde pluimveebedrijven en zijn een speciaal robuuster ras. Dit is de basis onder het welzijn van de Volwaard kip. Het is een sterker langzamer groeiend ras. Uit onafhankelijk onderzoek is aangetoond dat Volwaard kippen aantoonbaar gezonder blijven en een beter welzijn genieten.

De dieren krijgen meer ruimte dan gewone kippen. Naast de extra ruimte in de stal is er een overdekte uitloop naar buiten, waardoor de kippen nog meer bewegingsvrijheid hebben. Inclusief de uitloop hebben de Volwaard kippen 40% extra ruimte ten opzichte van gangbare kippen.

Daarnaast krijgen ze meer graan dan gewone kippen, zowel in het voer in de stal, ook als het graan wat dagelijks word bijgestrooid in de overdekte uitloop. De uitloop van Volwaard kippen is verhard. Dit is in het belang van de gezondheid van dieren. Over de verharding ligt standaard een dikke laag strooisel, zodat de kippen lekker kunnen scharrelen.

Voor een heerlijke stukje vlees van de kip kunt u nu terecht bij onze slagerij, wij geven u graag advies over het bereiden van een heerlijke gerecht met kip.

Uw Slager Roy & Christel Ruiter

Langstraat 88
8131 BG Wijhe
0570 521271

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten

Traditie in Smaak • Ambachtelijk vakmanschap • Passie voor kwaliteit